Kelders in gewapend beton

Kelders in gewapend beton, de moeite waard

Tegenwoordig zijn kelders niet meer weg te denken in een woning. Het zijn niet langer kille opbergplaatsen. Een betonnen kelder biedt diverse mogelijkheden aan in je woning. Je zou een kelder kunnen zien als een polyvalente ruimte. Ontdek hier waarom kelders in gewapend beton de moeite waard zijn.

Ben je geïnteresseerd in een gratis offerte? Neem dan nu contact op met ons.

Kelders in gewapend beton

Beton is tegenwoordig heel stylish. Lees hier meer over gepolierde beton.

Zijn er verschillende uitvoeringen voor kelders?

Vandaag kunnen kelders op allerlei verschillende manieren gebouwd worden. Neem alvast een kijkje op deze pagina voor meer gedetailleerde informatie over betonnen kelders en andere soorten zoals prefab betonkelders. Doorgaans zijn de gemetselde kelder en de betonnen kelder de meest gekozen opties.

Waarom is een betonnen kelder een betere keuze?

Er zijn een aantal redenen waarom een kelder in beton de meest geschikte optie voor jouw woning is.

1. Waterdichtheid:

Betonnen kelders zijn  waterbestendiger dan andere alternatieven. Met een kelder in gewapend beton ben je dus zeker van een waterdichte stockageruimte in tegenstelling tot een ander type kelder. Er is geen verdere afwerking vereist, wat kosten en tijd bespaart.

2. Vloerplaat is al aanwezig:

Bij een betonnen kelder is de vloerplaat al aanwezig en je hoeft niet extra te betalen om die nog achteraf te laten gieten.

3. Esthetische voordelen:

Een kelder in beton beschikt over mooie gladde wanden die de kelder heel wat aangenamer maken om er te vertoeven.

Een kelder in gewapend beton zetten, hoe gaat dat? 

In tegenstelling tot een prefab kelder die kant en klaar is, wordt een kelder in gewapend beton meteen op de werf gestort. Dit gebeurt in een speciale bekisting die je toelaat om de vorm van je kelder zelf te bepalen. Ter plaatse beton storten, draagt bij tot de waterdichtheid en gladde wanden van een kelder. Vocht van buitenaf zal dus zeker niet kunnen binnendringen.

Het is echter geen klus die je zelf kan klaren. Er is veel vakmanschap en ervaring vereist om dergelijke projecten tot een goed einde te brengen. Doe dus altijd beroep op een deskundig specialist zoals Betonwerken SMP. Neem gerust contact met ons op voor een gratis offerte.

De kostprijs van een kelder in gewapend beton wordt voordeliger naarmate de oppervlakte van het project toeneemt.

Wanneer moet je kiezen voor een kelder in gewapend beton?

Deze kelders zijn  vooral een goede keuze op plaatsen waar het grondwaterpeil hoog is.  Een hoge grondwaterstand kan voor vochtproblemen zorgen bij gemetselde keldermuren, betonnen kelders zijn ideaal om dat te vermijden. 

Beton gieten SMP Betonwerken

Welk soort wapening moet je kiezen?

Je kan uit twee soorten gewapend beton kiezen. Wapeningsijzers zijn het meest gangbaar. Als alternatief hiervoor is er ook staalvezelbeton. Dat is beton gemengd met staalvezels die als wapening dient. 

De twee soorten wapening verschillen amper in kwaliteit. Staalvezelbeton is echter iets duurder in aankoop, maar gemakkelijker in gebruik waardoor je minder manuren zal moeten betalen. De kostprijs zal dus redelijk gelijk blijven.

Betonwerken SMP zorgt voor je kelders in gewapend beton

Betonwerken SMP beschikt over een team van deskundige vakmannen die reeds jarenlange ervaring hebben opgebouwd in het gebied van betonwerken. Of het nu om grote kelders of een kleinere kelder gaat, wij kunnen iedere kelder bouwen. Ieder project wordt met de grootste zorg uitgevoerd. We verlaten de werf pas als je echt tevreden bent en als al je wensen voldaan zijn.

Daarnaast kan je bij ons steeds terecht voor het beste persoonlijk advies. Enkel zo kan je zeker zijn van een optimaal resultaat dat je je later niet zal beklagen. Ben je geïnteresseerd in een gratis offerte? Wens je meer info? Aarzel niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs