Beton kelder gieten

Je beton kelder gieten, hoe gaat dat in z’n werk?

Heel wat mensen laten vandaag de dag een kelder bouwen. Een kelder is namelijk een polyvalente ruimte die je niet meer kan wegdenken uit moderne huishoudens. Je creëert zo ook meer bewoonbare oppervlakte, wat de waarde van je woning zeer positief beïnvloedt. zo Er zijn verschillende manieren om een kelder te bouwen, wij leggen je daarom uit waarom een betonnen kelder een uitstekende keuze is.

Beton kelder gieten

Wil je meteen je betonkelder laten gieten door de experts van Betonwerken SMP? Neem dan snel contact met ons op of vraag een gratis offerte aan om je project meteen waar te maken.

Een kelder in gewapend beton gieten

Om een betonnen kelder te gieten wordt er eerst en vooral een bekisting opgesteld in de bouwput. Hierin wordt het beton uiteindelijk gestort. Als resultaat bekom je dan een kelder die volledig waterdicht is en mooie, gladde wanden heeft.

Dit is echt geen klus die je zelf kan klaren, aangezien er heel wat vakmanschap en deskundigheid voor nodig is. Wil je een betonkelder laten gieten? Doe dan dus steeds beroep op ervaren experten, zoals Betonwerken SMP. Betonnen kelders zijn doorgaans duurder dan andere alternatieven, zoals een gemetselde kelder bijvoorbeeld. Een kelder in gewapend beton hoeft echter geen behandeling meer te ondergaan om waterdicht te zijn en kan meteen dienen als een stevige fundering van jouw woning.

Daarnaast is de bekisting voor zowel een grote kelder als voor een kleine kelder even duur, dus zal de prijsverhouding voordeliger worden naarmate de kelder groter is. Door de waterdichtheid van dit type kelder kunnen ze overal worden geplaatst, ongeacht het niveau van het grondwater.

Beton kelder gieten

Wat met een prefab kelder?

In tegenstelling tot een gegoten kelder wordt een prefab betonkelder in een fabriek gemaakt, om vervolgens naar de locatie van je woning gebracht te worden. Het plaatsen van dit soort kelders kan heel wat sneller gebeuren doordat ze altijd kleiner zijn, maar ze kunnen jammer genoeg niet dienen als fundering.

Een prefab kelder loopt ook meer risico op wateroverlast dan een gegoten kelder. Dat is vooral het geval op plaatsen met een hoog grondwaterpeil. Wanneer je de plaatsing van een prefab betonkelder overweegt, moet je dus extra opletten dat de bovenkant van de kelder zich boven het gazon bevindt. Je kan de kelder namelijk niet meer vervangen als de klus niet goed wordt uitgevoerd.

Reken daarom op Betonwerken SMP als jouw kelder expert. Neem meteen contact op voor een gratis offerte.

Betonwerken SMP helpt je met het gieten van je betonkelder

Het team van Betonwerken SMP bestaat uit ervaren vakmannen met de grootste passie voor betonwerken. We staan gekend voor onze persoonlijke aanpak en oog voor detail bij ieder project. We gaan te werk met zorg en finesse en verlaten de werf pas wanneer jouw wensen voldaan zijn. Mede dankzij onze expertise kunnen we je doorheen het proces ook steeds bijstaan met het beste advies. Zo halen we al het potentieel uit zowel jouw idee als onze ervaring. 

Wens je vrijblijvend prijsvoorstellen? Heb je wat meer informatie nodig? Geen nood, neem vandaag nog contact met ons op of vraag een gratis offerte en wij realiseren jouw droom.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs