Beton storten fundering: kosten en soorten

Het storten van een betonnen fundering, wat kost dat?

De fundering is de basis van een gebouw. Aangezien de gehele constructie hierop steunt is dit het belangrijkste onderdeel van een gebouw. Daarom raden wij ten zeerste af of om hier zelf aan te beginnen als je geen ervaring hebt. Doe altijd beroep op een expert zoals Betonwerken SMP om zulke belangrijke klussen correct uit te voeren. In dit artikel leggen we je alvast uit hoe de prijs van beton storten voor een fundering tot stand komt.

Wat is een fundering nu precies?

Zoals reeds gezegd staat een fundering garant voor de stevigheid van je woning. Het is namelijk de laag waarop de rest van het gebouw steunt. Er bestaan verschillende soorten naargelang de omstandigheden waarin de woning zich in zal bevinden. Denk hierbij aan weersomstandigheden zoals onweer of vrieskou. Een degelijke fundering is daarnaast ook bestand tegen verzakkingen in de ondergrond.

Welke soorten fundering zijn er?

De twee voornaamste soorten geven we je hier even mee.

Gewapende fundering (fundering op staal):

Bij dit soort fundering worden er gleuven gegraven van tachtig centimeter diep. Deze voorkomen dat vorst de fundering zou aantasten. De gleuven worden dan van wapening voorzien. Hierin wordt vervolgens het beton gestort. Zodra het uitgehard is kan de bouw van de woning verdergezet worden.

Paalfundering:

Funderingen op staal zijn niet voor iedere ondergrond geschikt. Wanneer de grond niet stevig genoeg blijkt te zijn worden er palen gebruikt om de constructie te bouwen.

Contacteer gerust Betonwerken SMP om te weten welke fundering jij nodig hebt.

1. Gewapende fundering

Gewoon beton wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een fundering.

beton storten prijs - standaard

2. Paalfundering

Ruw beton wordt vaak voor poeren (paalfundering) gebruikt.

beton storten prijs - ruw

Zelf fundering storten?

We raden sterk aan om dit door experten zoals ons te laten doen, tenzij je over de nodige kennis en ervaring beschikt. Het is van groot belang om exact te weten wat je allemaal nodig hebt en welke manier van storten het beste aansluit op jouw situatie. Daarom is het slim om een expert te laten langskomen en een onderzoek uit te voeren. Zo voorkom je beschadigingen die de structurele integriteit van de volledige woning in gevaar kunnen brengen.

Wil je meer weten hierover? Contacteer ons.

Fundering door een specialist laten storten?

Een fundering zelf storten lijkt dan misschien wel goedkoper, maar er komen heel wat meer risico’s bij kijken. Daarnaast moet je ook over tijd en know-how beschikken. Kies daarom voor een ervaren expert zoals Betonwerken SMP. Heb je interesse? Vraag een gratis offerte aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Er zijn verschillende zaken die de kosten van funderingen kunnen beïnvloeden. Hieronder kan je alvast een overzicht van de voornaamste factoren vinden.

1. Nieuwe woning of bestaande woning:

Bij een nieuwbouwwoning is er vaak nog geen fundering aanwezig in de grond. Het onderzoek van de ondergrond kan dan veel vlotter verlopen omdat er geen rekening gehouden moet worden met reeds gebouwde constructies. Wanneer je wel met een bestaande bebouwing werkt moet er vanzelfsprekend aandacht besteed worden aan de structurele stevigheid van het totaalproject.

2. Kwalitatief hoogwaardig beton:

Wanneer je overgaat tot beton kopen kan het verleidelijk zijn om voor goedkoop beton te kiezen. Echter kan dit later voor grote kosten zorgen wanneer de fundering het begint te begeven. Daarom werken wij bij Betonwerken SMP enkel met beton van goede kwaliteit. Door onze nauwe samenwerking met de betoncentrale kunnen wij steeds kwaliteit garanderen voor de juiste prijs. Voor funderingen wordt er normaliter standaard beton gebruikt. Meer weten? Contacteer ons.

3. Hoeveelheid beton:

De hoeveelheid beton die je nodig hebt hangt af van de aard van jouw project. Hoe groter de oppervlakte van je project, hoe voordeliger het is om beton te laten storten met een gebruikelijke betonmolen. Bij Betonwerken SMP kunnen wij echter ervoor zorgen dat een kleine lading even efficiënt bij je nieuwe huis kan gestort worden. We beschikken namelijk over onze eigen CityPomp.

Bij kleinere opdrachten kan je ervoor kiezen om deze kleine pomp in te schakelen. Dit bespaart je de extra kosten om een grote betonmixer te laten rijden en daarna al het beton te verpompen.

4. Stortlocatie:

Daarnaast is de totale prijs afhankelijk van de bereikbaarheid en moeilijkheidsgraad van de stortlocatie. Voor een doorsnee aannemer kan het zeer moeilijk zijn om een gewone, grote betonmolen op je locatie te krijgen. 

Wederom helpt onze CityPomp je hier uit de nood. De kleine pomp werkt met extra slangen die we standaard uitrollen en aanbrengen. Op die manier verloopt het funderen en de aanleg van het bouwwerk zeer kostenefficiënt en effectief. Heb je interesse en wil je de CityPomp huren? Kijk eens op onze webpagina.

Betonwerken SMP helpt je met je fundering

Bij Betonwerken SMP staan we garant voor kennis, expertise en jarenlange ervaring. We behandelen iedere aanbouw alsof ze voor onszelf zou zijn, dit met superieure kwaliteit. Daarnaast kan je bij ons altijd rekenen op het beste advies en ondersteunen we je met begeleiding gedurende het ganse project. We zijn tevens bekwaam om allerhande andere betonwerken uit te voeren. 

Wens je meer informatie of heb je interesse in een gratis en vrijblijvende offerte? Zoek niet langer en neem contact op met ons.
Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs