Beton laten storten

Beton laten storten op een deskundige manier: schakel hulp in van vakmannen

Beton storten lijkt in eerste instantie een vanzelfsprekende klus, maar niets is minder waar. Integendeel, het werk vraagt de nodige expertise en professionaliteit. Beton laten storten door experten is dus een goede oplossing. Wil je graag een betonnen vloer in je nieuwe woning? Of laat je graag beton storten voor je tuinhuis of toekomstig zwembad? Je kan ervoor kiezen om de vakmannen van Betonwerken SMP in te schakelen.

Wat is de samenstelling van stortklaar beton?

Beton om te storten bestaat uit een mengsel van diverse soorten zand, grind, cement, water en eventueel hulpstoffen, zoals wapeningsvezels.

Dat soort beton is ideaal voor bouwwerken die een stevige ondergrond vragen. Stortklaar beton is geschikt voor funderingen, betonkelders, of als onderlaag voor opritten, terrassen of tuinhuizen.

Wat zijn de eigenschappen van beton?

Beton heeft van zichzelf een hoge isolatiewaarde: betonnen muren nemen warmte op. Als de buitentemperatuur daalt, geven ze die warmte af. Zo blijft het koel bij warme dagen en lekker warm bij koude.

Verder is beton waterdicht, waardoor vochtproblemen niet zullen voorkomen. Daarnaast is het ook erg sterk en brandveilig.

Betonbouw is tevens zeer duurzaam en vraagt bijna geen onderhoud (hoogstens een reinigingsbeurt). Beton wordt alsmaar meer gebruikt, dankzij deze aantrekkelijke factoren.

Soort beton?

Afhankelijk van het soort beton dat je nodig hebt zal de prijs uiteraard variëren. Hier kan je alvast enkele voorbeelden vinden:

1. Standaard beton

Dit wordt doorgaans gebruikt voor bijvoorbeeld een fundering.

beton storten prijs - standaard

2. Ruw beton

Dit wordt vaak voor poeren (paalfundering) gebruikt.

beton storten prijs - ruw

3. Fijn beton

Dit wordt meestal bij een betonnen vloer gebruikt, omdat er een fijnere afwerking mogelijk is.

beton storten prijs - fijn

4. Extra vloeibaar beton

Dit is geschikt voor dunne constructies waar moeilijk gewoon beton gestort kan worden.

Waarom zou je beton (laten) storten?

Beton brengt eindeloze mogelijkheden met zich mee. Kies je voor een onderhoudsvriendelijk terras, stevige oprit of degelijke afsluiting? Of ga je voor een betonnen kelder of gepolierde betonvloer? Voor verschillende toepassingen binnen én buiten kan je beton laten storten door de specialisten van Betonwerken SMP.

Beton is echt voor iedereen een must. Niet alleen particulieren hebben baat bij kwalitatief hoogwaardig beton. Ook op werven van bouwbedrijven is beton een belangrijke toepassing. In de eerste fase van de bouw wordt de grond namelijk klaargemaakt door de fundering te gieten. Kies je ervoor om beton te laten storten? Dan ben je zeker dat een huis een stevige basis heeft, en dat je vanaf de ruwbouw meteen goed zit.

Beton gieten SMP Betonwerken

Vraag een gratis offerte aan

Overtuigd om een betonnen project op poten te zetten? Dan rest enkel nog de vraag of je het heft in eigen handen neemt, of je het project toevertrouwt aan een echte expert in zijn vak. In dat laatste geval kan je contact opnemen met ons. Hier kan je een gratis offerte aanvragen.

Waarom laat je beton het best storten door een expert?

De vakkennis van Betonwerken SMP is een zeer grote troef. Als betonexpert hebben we de juiste vaardigheden in huis, onze leverancier voorziet ons van de beste materialen (denk aan hoogwaardige betonmortel) en qua afwerking zetten we de puntjes op de i. We beschikken over kwalitatief gereedschap zoals een betonmolen, betonmixer of betonpomp. Het grote voordeel: wij toveren een lastige opdracht om tot een eenvoudige klus.

Bovendien zorgen we ervoor dat beton gestort wordt onder de juiste omstandigheden. Zo mag het niet te koud zijn, want dan barst het beton. Het mag ook niet te warm zijn, want op die manier kan beton bol komen te staan. Ook de tijdsperiode kan een invloed hebben op het proces. Het kan afhankelijk van de seizoenen langer duren vooraleer het beton volledig droog is. De droogtijd kan oplopen tot één maand. Beton heeft enkele weken de tijd nodig vooraleer het volledig droog is, maar je kan wel al na een paar dagen checken of het stevig is.

Hoe gaan we te werk om beton te storten?

Eerst en vooral maken we de ondergrond egaal. Dat doen we door gaten op te vullen en een laag plasticfolie te verspreiden over de gehele oppervlakte. Daarna installeren we de wapening. Vervolgens maken we het beton aan, om uiteindelijk te storten. Bij het gieten maken we gebruik van een schep, na het gieten zorgen we ervoor dat alles effen is met een lat. We letten erop dat we op tijd het beton gieten, zodat het niet hard wordt. Om ervoor te zorgen dat het mengsel niet te snel uitdroogt, kunnen we gebruik maken van plastic folie. Zo kunnen we het beton afdekken.

Mocht je een gepolierde betonvloer wensen, dan kan daarvoor gezorgd worden in een laatste fase. Laat het ons weten.

Hoe ziet het totale kostenplaatje eruit om beton te laten storten?

De vraag die waarschijnlijk op je lippen brandt: kan je goedkoop beton storten? Het is moeilijk om vaste prijzen te vermelden. Alles hangt af van jouw wensen. We berekenen altijd een offerte op maat. Het kostenplaatje van goedkoop beton hangt af van:

  • Hoeveel beton zou je graag bestellen? Algemeen zou je kunnen stellen dat hoe meer je bestelt, hoe lager de extra kosten (zoals kosten voor transport) zullen zijn. De hoeveelheid beton wordt bepaald door de oppervlakte.

  • Kies je voor standaard beton of ga je voor een specifieke soort zoals zelfreinigend beton?

  • Wil je graag dat de betonvloer gepolierd wordt na gieten?

  • Laat je beton storten voor een groot vlak? Of zijn er veel hoekjes?

Beton storten met Betonwerken SMP: een fluitje van een cent

De vakmannen van Betonwerken SMP storten beton alsof het voor henzelf is. Al vele jaren vormen ze een gemotiveerd en deskundig team en gaan ze voor elk project tot het uiterste. 

Wil je meer informatie of heb je interesse in een gratis offerte? Neem dan gerust contact met ons op.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs