Beton polijsten prijs per m2

Hoe ontstaat de prijs per m2 voor beton polijsten?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een gepolijste betonnen vloer en dat is zeker terecht. Gepolijst beton biedt namelijk een authentieke en nette look die daarnaast ook nog eens zeer gemakkelijk is in onderhoud. Er zijn echter verschillende factoren die de prijs per vierkante meter kunnen beïnvloeden. We leggen ze je daarom graag uit in dit artikel.

Verschil tussen gepolierd en gepolijst beton

De termen polieren en polijsten worden veel door elkaar gebruikt. Er zijn echter wel verschillen tussen beide technieken die belangrijk zijn om mee te nemen in de keuze van je betonnen vloeren. Hieronder leggen we ze uit.

Gepolierd beton:

Gepolierde betonvloeren kwamen oorspronkelijk vaak voor bij industriële toepassingen, maar hebben ondertussen hun weg gevonden naar de particuliere woning. Het grootste kenmerk aan een gepolierde betonvloer is dat deze glad en blinkend is. Dit soort vloer kan in verschillende kleuren worden aangelegd en springt het beste uit bij grote oppervlakken.

Doorgaans gebruikt men gietbeton dat verder bewerkt wordt met een vlindermachine. De dikte hangt af van jouw specifieke vloer en jouw wensen, maar houd rekening met een optimale dikte van tien centimeter. Om te zorgen dat de vloer verder verdicht wordt kunnen er sealers worden aangebracht op het oppervlak.

Beton laten polieren prijs

Gepolijste betonvloer:

Een gepolijste betonvloer ziet er heel anders uit dan een gepolierde betonvloer. De afwerking en uiterlijk zijn vergelijkbaar met graniet. Er zijn namelijk spikkels zichtbaar in het oppervlak. Echter is een gepolijste betonvloer veel goedkoper dan graniet. 

Zodra het beton genoeg is uitgehard wordt de bovenste laag van de oppervlakte geschuurd waardoor de interne textuur zichtbaar wordt. Hier zijn er ook verschillende kleuren mogelijk.

beton polijsten prijs per m2

Betonwerken SMP heeft als geen ander ervaring met beton polieren. In dit artikel leggen we je dan ook graag uit wat de prijs van gepolierd beton kan beïnvloeden en hoe deze tot stand komt.

Welke factoren beïnvloeden de prijs nu precies?

De gemiddelde prijs kan sterk variëren door een aantal factoren. Hier vind je ze op een rijtje.

 • Locatie en bereikbaarheid van de vloer
 • Gewenste dikte van beton
 • Andere kleuren dan de standaardkleur
 • Oppervlakte:

De oppervlakte van je professionele betonvloer speelt een belangrijke rol in de kostprijs beton polijsten. Hoe groter het gewenste oppervlak, hoe voordeliger de prijs per m2 zal zijn. 

Moeilijkheidsgraad:

De moeilijkheid van de opdracht zal ook moeten meegenomen worden in het bepalen van richtprijzen. Een gesofisticeerde ruimte met veel hoeken of een woning met extra verdiepingen of niveauverschillen zal natuurlijk meer tijd in beslag nemen om een correcte uitvoering van het polijsten te kunnen garanderen. 

Waarom door een vakman laten polijsten? 

Zelf je vloer polijsten is uiteraard een goedkopere oplossing, maar dit wordt ten zeerste afgeraden. Hier vind je alvast enkele redenen waarom een expert zoals Betonwerken SMP voor zowel gepolijst beton als gepolierd beton een betere keuze is.

 • Advies:

  Met een expert kan je steeds putten uit een bron van jarenlange ervaring en kennis. Zo kom je altijd alle mogelijkheden te weten voor jouw project.

 • Altijd kwaliteit:

  Een vakman staat garant voor superieure kwaliteit. Je mag dus zeker zijn van het perfecte eindresultaat naargelang jouw wensen.

 • Garantie:

  Je kan bij een expert steeds genieten van garantie op de gepresteerde daden.

 • Geen verspilling van moeite:
  Met een vakman verlies je geen kostbare tijd en hoef je zelf niet te zwoegen voor het resultaat.
 • Arsenaal aan materiaal:

  Je hoeft je alvast geen zorgen te maken over materiaal dat je wel of niet in huis hebt. Een vakman heeft alles in voorraad om een perfecte uitvoering te realiseren.

Zijn er onderhoudskosten aan een gepolijste betonnen vloer?

Het is zeer goedkoop en simpel om gepolijste betonnen vloeren te onderhouden. Een reiniging met water en een neutraal schoonmaakmiddel zal in 99 procent van de gevallen alle vlekken en al het vuil wegkrijgen.

Als je zelf graag preventief te werk gaat kan je ook regelmatig je vloer insmeren met lijnolie. Dit vormt een natuurlijke beschermlaag tegen viezigheid, waardoor je betonnen vloer er langer tegen bestand blijft.

Elke betonnen vloer kan echter anders zijn, dus contacteer ons gerust voor advies dat het beste bij jouw vloer past.

Optionele bijkomende factoren

Naast de basiselementen kan je ook steeds kiezen voor bijkomende diensten die je betonnen vloer nog meer zullen opwaarderen.

Impregneren:

Dit is een beschermlaag die de vakman kan aanbrengen wanneer de vloer klaar is, hierdoor behoudt deze veel langer zijn frisse look.

Groeven slijpen:

Als je persoonlijk de look van tegels wilt in je gepolijste betonvloer kan je door een vakman groeven laten slijpen om zo toch nog van de voordelen van een betonvloer te kunnen genieten in combinatie met jouw gewenste uitstraling.

Betonwerken SMP is er voor je gepolijste betonvloer en nog veel meer

Betonwerken SMP is jouw geschikte partner in het polijsten van je betonnen vloeren. Al onze verschillende vakmannen hebben tonnen ervaring in zowel gepolierd beton als gepolijst beton en nog tal van andere toepassingen. Ons team gaat te werk met de grootste zorg en dit met een even grote glimlach. We staan garant voor persoonlijke service met uitmuntende kwaliteit. 

We zijn echte experts op het vlak van betonwerken en we willen die kennis maar al te graag met je delen in de vorm van het beste advies. Ben je overtuigd, wens je meer informatie te weten te komen of ben je geïnteresseerd in een gratis offerte? Neem contact met ons op en ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen.

Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs