Hoe beton polieren

Beton laten polieren doe je met Betonwerken SMP

Betonvloer afwerken

Betonwerken SMP is dé betonspecialist die betonwerken doet aan een scherpe prijs en waarbij je kan rekenen op een vakman die een snelle en professionele service geeft.  Hoe beton polieren, weet Betonwerken SMP dus als geen ander! We leggen je dit uit in dit artikel. En opgelet: beton polieren is niet gelijk aan beton polijsten.

Waarom kiezen voor een gepolierde betonvloer?

Gepolierde betonvloeren hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun esthetische aantrekkingskracht en praktische voordelen. Hier zijn 10 redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor deze indrukwekkende vloer:

Duurzaamheid

Gepolierd beton staat bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid. De vloer kan de tand des tijds doorstaan zonder tekenen van slijtage, zelfs in drukke omgevingen met veel verkeer. Dit resulteert in lagere onderhouds- en vervangingskosten op lange termijn.

Esthetiek

Een gepolierde betonvloer biedt - dankzij de gladheid - een strakke en moderne uitstraling die naadloos past bij verschillende interieurstijlen, of het nu gaat om een industrieel loft, een gezinswoning, een eigentijds kantoor of een chique winkelruimte.

Eenvoudig Onderhoud

De gladde textuur van gepolierd beton minimaliseert de ophoping van stof, vuil en allergenen. Regelmatig schoonmaken vereist slechts een eenvoudige veeg- of dweilbeurt, wat bijdraagt aan een schone en gezonde leefomgeving.

Milieuvriendelijk

Het polieren van beton vereist geen extra coatings of chemicaliën, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Bovendien wordt beton vaak lokaal geproduceerd en is het een duurzaam materiaal.

Allergeenvrij

Doordat gepolierde betonvloeren geen naden of voegen hebben, hebben allergenen zoals stof, pollen en huisstofmijten minder kans om zich op te hopen, wat de luchtkwaliteit ten goede komt.

Kostenbesparend

Hoewel de initiële kosten voor het polijsten van beton iets hoger kunnen zijn dan voor traditionele vloerafwerkingen, leidt dit tot lagere langetermijnkosten. Er is minder onderhoud en geen behoefte aan regelmatige vernieuwingen.

Regulering van Vochtigheid

Beton is van nature poreus en kan vocht opnemen en afgeven. Dit helpt bij het handhaven van een gebalanceerd vochtigheidsniveau in binnenruimtes, wat gunstig is voor zowel comfort als het voorkomen van schimmelvorming.

Veelzijdigheid in Design

Een gepolierde betonvloer kan worden aangepast aan verschillende kleuren, afwerkingen en patronen. Dit biedt ontwerpvrijheid en maakt het mogelijk om een unieke vloer te creëren die past bij de visie van elke ruimte.

Verhoging van Waarde

Naast de directe voordelen gaat een goed onderhouden gepolijste betonnen vloer ook de waarde van onroerend verhogen. Potentiële kopers en huurders worden aangetrokken door de duurzaamheid, esthetiek en onderhoudsgemak van deze vloerkeuze.

Hoe gaat Betonwerken SMP aan de slag met beton polieren?

Onze experts houden zich strikt aan een grondig stappenplan om een goed resultaat te garanderen. Hier leggen we het even voor je uit.

1. Voorbereidingsfase:

Wanneer je een betonvloer aanlegt moet je op heel wat zaken letten. Bij Betonwerken SMP nemen we de voorbereiding zeer serieus. Deze is namelijk cruciaal om bijkomende kosten te voorkomen en een mooi eindresultaat te bekomen. 

We zorgen altijd voor een stabiele ondergrond met zo weinig mogelijk oneffenheden. In deze fase voorzien we ook waterdichte film tegen vocht en de wapening. We zorgen er voor dat we de geschikte wapening gebruiken voor je vloer. Dit hangt namelijk af van de gewenste dikte en functie van de vloer. Neem gerust contact met ons op voor het beste advies.

2. Gieten van de betonvloer:

Wij staan zelf in voor het storten van het beton op de gewenste plaats. Dankzij onze eigen Citypomp kunnen wij op iedere plaats de volledige betonmassa storten. Na het storten zorgen we er ook voor dat het vloeroppervlak van de betonvloer zo egaal mogelijk is.

3. Polieren van beton:

Wanneer de vloer beloopbaar is gaan we over tot het polieren van de betonvloer. We verwijderen eerst het overtollige water, daarna beginnen we met het voordraaien. Er worden kwartskorrels gebruikt, die zodanig worden ingewreven dat het perfect vermengd is met het cement. 

Indien je liever hebt dat we niet met kwarts werken, kunnen wij bij jouw nieuwe betonvloer ook kleurstof gebruiken om de gewenste afwerking te bereiken. We zorgen er dan voor dat de betonsamenstelling aangepast wordt met een hoger cementgehalte zodat de slijtvaste laag aan onze eisen voldoet. 

Hierna is het een kwestie van jouw wensen, want er zijn namelijk verschillende afwerkingsgraden mogelijk die variëren naargelang de plaats waar de vloer moet komen. Zo is glad gepolierd beton bijvoorbeeld een stuk gladder dan half gepolierd beton. Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden hieromtrent te bespreken. 

Waar de machine niet kan komen zorgen onze vakmannen er voor dat de betonvloer met de hand afgewerkt worden. Zo ben je zeker van een mooie vloer tot in het kleinste hoekje.

Betonwerken SMP is jouw partner om beton te laten polieren

Bij Betonwerken SMP kan je naast het polieren en polijsten van jouw betonvloer ook terecht voor alle toepassingen die met betonwerken te maken hebben, maar ook voor fundering of kelderrenovatie

Onze verschillende vakmannen voeren werken uit met de beste precisie en zorg. Hierdoor kan je steeds rekenen op het beste resultaat geschikt naar jouw persoonlijke wensen. We staan je ook steeds bij met het beste advies om er voor te zorgen dat jij het meeste uit je project haalt. 

Wens je een vrijblijvende offerte of wil je meer informatie? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen, we staan voor je klaar.