Beton storten

 • Home
 • /
 • Beton storten

Beton storten is zelfs voor verschillende vakmannen een heel karwei.  Toch vormt het de basis van een geslaagd project. Essentieel dus voor het realiseren van je droom, maar hoe begin je nu precies aan zoiets? 

Hier kom je alles te weten over beton storten: van beton aanmaken tot een betonvloer storten, van doe-het-zelf oplossingen tot de capaciteiten van echte vakmannen.

Zoek je een professionele betonfirma? Neem dan contact op met Betonwerken SMP voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Waarom beton storten? 

Beton is een van de meest duurzame en stevige materialen op de wereld. Het biedt een tijdloze look die je hele leven meegaat. Je kan gerust zelf je gewenst project met beton realiseren. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit doe-het-zelf filmpje:Betonnen vloer storten voor een zwembad waar je leert hoe je je eigen zwembad kan maken.

We raden echter aan om dit door een expert zoals Betonwerken SMP te laten uitvoeren, om zo kwaliteit te garanderen. Verder in dit artikel leggen we je uit waarom de professionals van Betonwerken SMP inschakelen zo voordelig is. 

Voordelen van een betonvloer

Waarom zou je in de eerste plaats kiezen voor een betonvloer? Wel, het biedt tal van voordelen: 

 1. Betonvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk, omdat het gaat om een naadloze vloer. Dit betekent dat er geen vuil kan ophopen in voegen zoals bijvoorbeeld bij tegels. Dit type vloer past perfect in zowel een modern interieur als bij een meer industriële look.

 2. Beton is slijtvast. Een betonvloer gaat dus je hele leven mee, ongeacht hoe intensief ze gebruikt wordt.

 3. Er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld kleurstoffen die kunnen worden toegevoegd. Heb je liever geen compleet egale afwerking, dan is het altijd mogelijk om voegen te slijpen. Zo heb je nog steeds een betonvloer, maar dan wel met de look van tegels.

 4. Een betonvloer is zeer betaalbaar ten opzichte van andere soorten vloeren. De prijs hangt af van de dikte, kleur en aard van de klus, maar komt in negen van de tien gevallen goedkoper uit.

 5. Betonvloeren zijn compatibel met vloerverwarming. Zo schep je een zeer aangenaam gevoel zonder in te boeten aan ruimte door verwarmingstoestellen. Tevens zijn er verschillende isolatiemogelijkheden. Je moet dan wel rekening houden met het feit dat de opbouwhoogte wat hoger zal komen te staan.

Welke materialen zijn er precies nodig?

Het is erg belangrijk om de juiste materialen en kwalitatief beton te gebruiken.  Als je zelf niet precies weet waar je de beste materialen kan vinden of hoe je ze moet gebruiken,  kan je natuurlijk ook kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf met echte vakmannen zoals Betonwerken SMP. Hiermee ben je alvast zeker van een professionele werkwijze en een fantastische afwerking. Het gaat hier immers om de fundering van een nieuw bouwwerk: het is cruciaal om het meteen goed te doen. .

Voor je aan de slag gaat moet je eerst en vooral goed weten hoeveel beton je nodig hebt. Dit kan je altijd aan de hand van de oppervlakte te weten komen. Het opmeten van de ruimte zit doorgaans inbegrepen bij een gratis offerte!

Vervolgens heb je volgende zaken en gereedschappen nodig:

 • Plastic folie
 • Tegels of balkjes
 • Bekisting
 • Wapening
 • Betonmortel
 • Een betonpomp (kruiwagen volstaat ook)
 • Een schep
 • Een waterpas
 • Een afrijlat

Vooraleer  je aan de slag kan moet je ervoor zorgen dat de ondergrond schoon en vlak is, met de juiste draagkracht. Is je ondergrond niet vlak, dan  kan je dit altijd compenseren met vul zand. Betonwerken SMP kan jou hierover al het nodige advies geven. Vergeet niet om altijd rekening te houden met een marge van 5 cm  wanneer je het beton stort.

Aan de slag met je betonnen vloer (binnen in afgesloten ruimte)

 1. Eerst heb je een plastic folie of zeil nodig om de grond mee te bedekken. Zo voorkom je dat er water wegloopt tijdens het uithardingsproces. Dit is cruciaal om het beton zo goed mogelijk te laten drogen. 
 2. Hierna is de wapening aan de beurt. Gebruik tegels of balkjes om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte zit tussen het wapeningsstaal zelf en de folie. Dit mogen enkele centimeters zijn.
 3. Nu ga je het beton effectief storten. Gebruik een betonpomp of kruiwagen om het beton te gieten. Hierna kan je de schep gebruiken om alles mooi egaal te maken en luchtbellen te voorkomen.

De optimale dikte van het gestorte beton hangt af van verschillende factoren: 

 • Gewapend beton of niet? 

 • Vloerverwarming of niet? 

 • Binnenvloer (lees in deze gids van Febelcem alles over de optimale dikte voor binnenvloeren)

 • Buitenvloer?

Tip: gebruik deze handige calculator van Hubo om de optimale dikte van een betonplaat te berekenen. 

 1. Tot slot is het belangrijke moment gekomen om het beton te laten uitharden. Een paar uur na het gieten van je betonvloer kan je een zeil gebruiken om het af te dekken. Na één dag uitharden kan je een eerste keer genieten van je nieuwe aanwinst, want de betonvloer is nu klaar om belopen te worden!
Django Betonwerken SMP

Contacteer Betonwerken SMP voor alle betonwerken op maat tegen de scherpste prijs

Nabehandeling van je betonnen vloer

Er zijn diverse mogelijkheden voor de nabehandeling van je betonvloer. Hier lijsten we er enkele voor je op.

Impregneren

Deze methode zorgt er voor dat je vloer stofvrij, slijtvaster en gemakkelijker te onderhouden is.

Sealen

Bij sealen brengen we een kleurloze laag aan die voorkomt dat vloeistoffen indringen maar wel de ademende eigenschappen behoudt.

Polijsten

We renoveren de vloer zonder deze te moeten uitbreken en zorgen zo voor een glanzend uiterlijk.

Beton polijsten
Terrazzo polijsten

Hier wordt er dieper geschuurd om een mooie, authentieke look te realiseren.

Terrazzo polijsten
Scheuren herstellen

Schade aan je betonvloer? Wij herstellen alle scheuren op de gepaste wijze.

Hydrofoberen

Dit is gelijkaardig aan impregneren. Het is beter voor duurzaamheid en voorkomt schade.

Vlinderen

Met een speciale vlindermachine kunnen we je betonvloer gladder en dichter maken.

Beton professioneel laten storten

Indien je het niet ziet zitten om zelf beton te storten, kan je dit altijd professioneel laten uitvoeren. Een professional inschakelen garandeert natuurlijk dat je zeker kan zijn van een kwalitatief en juist resultaat. Een vakman zoals iemand van Betonwerken SMP heeft voor elke klus de juiste materialen ter beschikking

Bij ons wordt enkel gewerkt met het beste beton op de markt. Er zijn namelijk veel soorten beton en niet alle varianten zijn even kwalitatief en duurzaam. 

Dit doen we met een garantie op de laagste prijs, dankzij een hechte samenwerking met de betoncentrale. 

Tevens kan je altijd rekenen op onze jarenlange ervaring. Door deze expertise is het werk in één keer een succes . Met zowel opties voor gepolierd beton als gepolijst beton mag je zeker zijn van een fantastische afwerking.

Hoe gaan wij aan de slag?

Hoe gaat zo’n vakkundige plaatsing nu precies in zijn werk? Net zoals bij doe-het-zelven zal je ook moeten weten hoeveel beton je nu precies nodig hebt. Dit kan je wederom te weten komen door de oppervlakte te berekenen. Overleg altijd met je specialist wat je precies wenst. Bij Betonwerken SMP bieden wij een gratis plaatsbezoek aan waarbij wij deze calculatie voor je maken. 

Als je minder dan een kubiek nodig hebt, is het misschien geen slecht idee om zelf voor betonmortel te zorgen.

Zoals je wellicht al dacht kan dit met een betonstorter, maar dit kan gerust ook met kruiwagens gebeuren. Wanneer een betonstorter niet op locatie kan komen biedt Betonwerken SMP de CityPomp aan. Deze kleine aanhangerpomp zorgt ervoor dat je project veel sneller en kostenefficiënt kan plaatsvinden.

Betonwerken SMP voor al jouw noden!

Wij kunnen je van dienst zijn met alle zaken die hier besproken werden en nog veel meer! 

Wij zijn actief in alle regio’s van Antwerpen en Limburg. Recent hadden wij werven in: 

 • Lier
 • Antwerpen
 • Geel

Betonwerken SMP heeft reeds tientallen jaren aan ervaring. We zijn er ondertussen in geslaagd om een echte pionier te zijn in ons vakgebied. 

Heb je nog vragen of heb je interesse in een gratis offerte? Aarzel niet en contacteer ons. Wij beantwoorden met plezier al je vragen, of het nu over de prijs van beton storten per m2 of m3 gaat, of over beton storten in verschillende omstandigheden zoals regen, winter of onder water…We helpen je graag!

Bekijk ook zeker onderstaande, relevante artikels over beton storten: